Kristo Peerna ⟩ Kuidas saada energiahinnad kontrolli alla? (2)

Kristo Peerna
, R8 Technologies partner
Copy
Kristo Peerna
Kristo Peerna Foto: Erakogu

Kõige suurem mõju energiateenuste hinna rallile seisneb selles, et me tarbime liiga palju energiat ja oleme iga aastaga järjest energianäljasemad, kirjutab R8 Technologies partner Kristo Peerna.

Näiteks on elektritarbimine Eestis käesoleval aastal võrreldes eelmise aastaga kasvanud. See on tegelikult suur probleem ja üks hinnatõusu peamisi põhjuseid. Hinnad ei saa kukkuda, kui nõudlus püsib kõrge ning kaupa – energiat – lihtsalt ei jätku. Kahjuks on selline tarbimise kasvu trend maailmas üldine. Kas sellele leidub aga ka mingeid reaalseid lahendusi?

Üks peamine lahendus peituks kahtlemata selles, kui suurtarbijad asuksid vähendama oma energiatarbimist. Kodutarbijaid võib kiita – enamik inimesi on oma tarbimisharjumusi kohandanud või vähendanud tarbimist vastavalt elektri hinnale. Sama on teinud ka osa suurtarbijaid. Aga miks siis nõudlus jätkuvalt kasvab? Põhjus on lihtne: suures plaanis praegu paraku tarbimise vähendamise ja kontrolli all hoidmisega sisuliselt ei tegeletagi, kuna fookus on hoopis rohesertifikaatide müügil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles