Oliver Laas ⟩ Peaksime tähelepanelikult jälgima tehisintellektiga seotud arenguid Hiinas (3)

Oliver Laas
, TLÜ filosoofia nooremlektor
Copy
Oliver Laas: Tehisintellekt on nii uurimisvaldkond kui ka tehnoloogia, mille üldine eesmärk on intelligentselt toimivate masinate loomine.
Oliver Laas: Tehisintellekt on nii uurimisvaldkond kui ka tehnoloogia, mille üldine eesmärk on intelligentselt toimivate masinate loomine. Foto: Geralt/Pixabay

Hiina teadlased on loonud tehisintellekti, mis väidetavalt suudab näoilmete ja ajulainete analüüsimise põhjal inimeste «mõtteid lugeda,» et kasvatada lojaalsust ja kuulekust Hiina Kommunistlikule Parteile, kirjutab Tallinna Ülikooli filosoofia nooremlektor Oliver Laas.

Internetti postitatud ja sealt hiljem kasutajate pahameele tõttu eemaldatud videos võis näha infokioskis Hiina Kommunistliku Partei materjalidega tutvuvat kasutajat, kelle tähelepanelikkust ja vastuvõtlikkust tehisintellekt hindas. Kas selline tehnoloogia on võimalik ja millised võivad olla selle arendamise tagajärjed?

Tehisintellekt (TI) on nii uurimisvaldkond kui ka tehnoloogia, mille üldine eesmärk on intelligentselt toimivate masinate loomine. Tänapäeval üheks levinud vahendiks selle eesmärgi saavutamisel on masinõpe, mille puhul masin omandab treeningandmetest iseseisvalt oma ülesande täitmiseks vajaliku informatsiooni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles