Jüri Kotšinev ⟩ Putin käitub nagu bolševikud, kes lubasid maailma pilbasteks lüüa (7)

Jüri Kotšinev
, sõjaajaloolane
Copy
Venemaa Kommunistliku Partei toetajad 7. novembril 2019 Punasel väljakul marssimas.
Venemaa Kommunistliku Partei toetajad 7. novembril 2019 Punasel väljakul marssimas. Foto: Aleksander Nemenov

Putini alustatud permanentne sõda oma naaberriikide vastu ei lõpe, kuna Venemaa diktaatori haiges nägemuses ei seisne võit ühe või teise naaberriigi käest mingi territooriumi või maavarade või muu materiaalse väärtuse äravõtmises, vaid selles, et sõja tulemusena hakkab see naaber elama täpselt sama viletsat ja troostitut elu nagu Venemaa, kirjutab sõjaajaloolane Jüri Kotšinev.

Putin sai ammu aru, et mingit konkurentsi ta lääneriikidega ega ka endise N. Liidu osadega elukorralduselt ja elatustasemelt iialgi välja ei kanna. Kaval Kremli vanake mõtleb: «Las nad seal läänes arvavad, et tahan seda või teist maatükki või maardlaid või mida iganes oma kontrolli alla saada ja kasutada. Tegelikult ei taha ma midagi kasutada, ma tahan, et need naabrid ei saaks oma ressursse ise kasutada ja peaksid elama täpselt samasuguses lagas nagu meie siin «emakesel Venemaal»».

Mõte tundub ju täiesti haige, aga kõik, mida see vananev tapja viimastel kümnenditel korraldanud on, tõestab, et tegemist on ohtliku, tuumarelva omava diktaatori haige uitmaailmaga.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles