Arkadi Popov ⟩ Veel üks pilk Tallinna Haigla müütidele (3)

Arkadi Popov
, Lääne-Tallinna Haigla juhatuse esimees
Copy
02.09.2021, Tallinn. Otse Postimehest stuudiokülaliseks on Keskerakonna nimekirjas kandideeriv Arkadi Popov. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman
02.09.2021, Tallinn. Otse Postimehest stuudiokülaliseks on Keskerakonna nimekirjas kandideeriv Arkadi Popov. Foto Madis Veltman, Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Olen lugenud austatud kolleegi Mart Einasto arvamusartiklit Tallinna Haigla kohta (PM 12.07) ja olen talle siiralt tänulik ülevaatliku ja sisuka artikli eest, kirjutab Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov.

Olles ise Tallinna Haigla plaanidesse kaasatud ning tegeledes selle teemaga peaaegu iga päev, kommenteerin müüte, mis on Einasto artiklis välja toodud.

Esimene aspekt puudutas Tallinna Haigla teeninduspiirkonda: samas teeninduspiirkonnas tegutsevad ka teised suured haiglad, nagu Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tallinna lastehaigla, aga ka maakondlikud haiglad väljaspool Harjumaad. «Teeninduspiirkond» on võrdlemisi suhteline termin, mis sajaprotsendiliselt ei iseloomusta patsientuuri jaotumist eri raviasutuste vahel. Vastavalt haiglavõrgu arengukavale koondub kõige kõrgemal tasemel eriarstiabi – kvalifitseeritud personal, oskusteave ja tipptasemel aparatuur – suurtesse keskustesse, mis on regionaalhaiglad ja keskhaiglad. Praegu on tervishoiusüsteem just sellisel viisil üles ehitatud ja tõenäoliselt ei muutu see olulisel määral ka tulevikus. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles