Lavly Perling Uus koalitsioon sündis hirmuga (16)

Lavly Perling
, endine peaprokurör (Parempoolsed)
Copy
19.04.2022, Tallinn Otse Postimehest: Lavly Perling. Saatejuht Ulla Länts. Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter
19.04.2022, Tallinn Otse Postimehest: Lavly Perling. Saatejuht Ulla Länts. Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Paljude avaliku õigusega kokkupuutuvate juristide reaktsioon Keskerakonna ministrite valitsusest eemaldamisel 3. juunil oli küsimus, kas nii ikka saab, kuna see pole ju kooskõlas «remondisätte» mõttega põhiseaduses, kirjutab endine peakrokurör Lavly Perling (Parempoolsed).

JOKK-skeem läks käiku, kriitikat ja küsimusi tuli, aga vähe. Aruteludesse sigines argument, et las olla, peaasi, et EKRE valitsusse ei saa. Tõsi, valitsemiskõlbmatut erakonda, mis juba kord võimul olles oma palet näidanud, ei tahaks tõesti võimul näha.

Kokkuvõttes oli tegemist uue olukorraga riigiõiguse mõttes, ühepartei-vähemusvalitsus oli ju olemas ning alternatiiv EKREIKE näol näis ikka hirmus ja hirmutav küll. Nii läkski remondisätte all kandetalade vahetamiseks.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles