Maailma on ähvardamas globaalne toidukriis, nii et poliitikakujundajad peavad kõikjal tõsiselt mõtlema, kuidas muuta toit odavamaks ja kättesaadavamaks. See nõuab pühendumust toota rohkem väetist ja paremaid seemneid, maksimeerida geneetilise muundamise potentsiaali ja loobuda rikka maailma kinnisideest mahetoodangu suhtes, kirjutab mõttekoja Copenhagen Consensus president Bjørn Lomborg.
Tellijale
Bjørn Lomborg ⟩ Mahepõllundus on friikidele, mitte lahendus toidukriisile (32)
Venemaa jõhker sõda Ukrainas muudab toiduained vähem kättesaadavaks, sest need kaks riiki on vastutavad rohkem kui veerandi globaalse nisuekspordi eest ning suurtes kogustes odra, maisi ja taimeõli eest. Lisaks on väetiste, energia ja transpordi hinnad hüppeliselt tõusnud ning toiduainete hinnad on viimase kahe aasta jooksul kerkinud 61 protsenti.