Kaupo Kutsar ⟩ Kuidas Setumaalt Rail Balticule saada? (1)

Kaupo Kutsar
, Valga asevallavanem
Copy
04.11.2021, Valgamaa Korijärve
Kaupo Kutsar on loomakasvajataja.
Foto Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees FOTO: Arvo Meeks FOTO: Arvo Meeks
04.11.2021, Valgamaa Korijärve Kaupo Kutsar on loomakasvajataja. Foto Arvo Meeks, Lõuna-Eesti Postimees FOTO: Arvo Meeks FOTO: Arvo Meeks Foto: Arvo Meeks

Selleks, et homme Rail Balticuga Euroopasse saaks sõita, peame tegutsema täna. Eesti Raudtee on asumas kulude optimeerimiseks eemaldama Valga–Koidula raudteelõigul möödasõitu võimaldavaid rööpapaare, kirjutab Valga asevallavanem Kaupo Kutsar.

Plaanis on trassile jätta ainult üks rööpapaar. Asi tunduks igati mõistlik, kui raudteetransport oleks väljasurev transpordiliik. Praeguste kliimaeesmärkide valguses on aga rongiliiklus Euroopa Liidus prioriteetne.

Euroopa Komisjon võttis juba 2. detsembril 1992 vastu valge raamatu ühise transpordipoliitika tulevase arengu kohta. Üks valge raamatu eesmärk oli hoida raudteetranspordi, siseveetranspordi ja lähimerevedude osakaal 1998. aasta tasemel. Selleks ette nähtud meetmete sekka kuulusid raudteetranspordi taaselustamine, mere- ja siseveetranspordi edendamine ning eri transpordiliikide võrgustike loomine. Komisjoni hinnangul tuleks keskpikas perspektiivis (aastaks 2030) kolmekordistada olemasoleva kiirraudteevõrgu pikkust ning säilitada tihe raudteevõrk kõikides liikmesriikides. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles