Peeter Espak ⟩ Peretoetust tuleb vaadata kui arukat investeeringut (26)

Peeter Espak
, orientalist, teoloog ja assürioloog
Copy
Peeter Espak
Peeter Espak Foto: Margus Ansu/postimees

Hetkel eelkõige just Reformierakonnast lähtuv vastuseis pere- või lastetoetustele ei ole sugugi oma põhitoonilt majanduslik või rahanduslik. See tuleneb hoopis ideoloogilistest tõekspidamistest ja progressiivse ideoloogia eelistamisest riigi ja rahva tõelistele huvidele. Seega lähtutakse põhimõttest, mille kohaselt partei maailmavaade on olulisem laste, riigi ja kultuuri tulevikust, kirjutab orientalist ja teoloog Peeter Espak.

Varasemalt võis samasugust ja just sotsiaaldemokraatlikest ideedest kaugenenud maailmavaadet omistada ehk ka meie Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale. Kuid nende uue juhi Lauri Läänemetsa, nagu ka kogu erakonna toetuseavaldused peretoetustele, annavad tunnistust erakonna taaslähenemisest läänemaailma vasakliikumistele. Näiteks tööliste ja puudustkannatavate inimeste huvide kaitsmisele.

Kõige selgemini võttis ehk progressivistliku ja woke-ideoloogiaks nimetatud globalistliku maailmavaate seisukohad perede toetamise kohta kokku Krister Paris. Paris kritiseeris oma Eesti Päevalehes ilmunud loos juba praegu kehtivaid toetusi lastele ja peredele, nimetades neid muuhulgas «kaudseks lastetusmaksuks». Tegu olla eesmärki mittetäitva koormisega, mis põhimõtteliselt ei olevat õiglane lähenemine. Krister Paris järeldab, et lähimas tulevikus ükski meede rahvastiku loomulikku iivet suurendada ei aita ja praegust reaaljuurdekasvu arvestades poleks see pealegi vajalik.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles