Jaanus Piirsalu ⟩ Korjame raha Ukraina armeele välihaigla ostmiseks ja anname nii oma panuse (2)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
21.12.2021, Tallinn. Otse Postimehest: Afganistani lähetuselt naasnud ajakirjanik Jaanus Piirsalu. Foto Madis Veltman/Postimees FOTO: Madis Veltman
21.12.2021, Tallinn. Otse Postimehest: Afganistani lähetuselt naasnud ajakirjanik Jaanus Piirsalu. Foto Madis Veltman/Postimees FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Ukraina polnud pikaks sõjaks valmistunud, kuid me saame nende abistamiseks anda oma panuse, leiab Postimehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu.

Ukraina armee on tänaseks seisus, kus Vene armeega sõdimine ilma lääne relvaabita on peaaegu võimatu. Iga võideldud nädalaga kahaneb ukrainlaste raskerelvastus, moon ning muu varustus kiiremini, kui lääne abi praegu kohale jõuab. See on karm reaalsus, mis vaatab vastu üle 2000 kilomeetri pikkuselt rindejoonelt.

2000 kilomeetrit. Rinne on kuus korda pikem kui Eesti-Vene piir (koos Peipsi ja Lämmijärvega). See oleks nii, nagu ulatuks rinne Kiievist Pariisini. Vähemalt kolmandikul – piltlikult Kiievist Varssavini – sellest rindest käib iga päev väga intensiivne sõda, milles iga päev hukkub ja saab haavata sadu ukrainlasi ja kus nende pihta lastakse päevas kümneid tuhandeid mürske.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles