Vladimir Sazonov, Urmas Asi ⟩ Kadõrovlased tapavad Ukrainas ja korraldavad genotsiidi (1)

Copy
Kadõrovlased, ees Ramzan Kadõrov. REUTERS/Chingis Kondarov 
Kadõrovlased, ees Ramzan Kadõrov. REUTERS/Chingis Kondarov Foto: CHINGIS KONDAROV

Kadõrovlaste peamised ülesanded on hirmutada ja tappa Vene armee desertööre ning hirmutada Ukraina elanikke, kirjutavad Kaitseväe Akadeemia juhtivteadur Vladimir Sazonov ja islam.ee toimetaja Urmas Asi.

Venemaa relvajõud tungisid 24. veebruaril Ukraina territooriumile. See suurem sõda on 2014. aastal Venemaa alustatud sõjalise konflikt jätk, millele omakorda eelnes aastaid kestnud Ukraina-vastane mõjutustegevus. Diktaator Vladimir Putini armee, mis peab Ukrainas sõda ning viib seal läbi terrorit ja genotsiidi, on oma koosseisu poolest üpris kirju. Sinna kuuluvad elanikud Venemaa eri piirkondadest nagu venelased, tatarlased, burjaadid jt. Meid huvitavad tšetšeeni päritolu võitlejad Vene vägedes. Osa neist on rindel, osa aga n-ö julgestab vene vägede tagalat. Üheks selliseks tšetšeenide grupiks ongi kadõrovlased.

Kadõrovlasi ei saa pidada klassikalises mõttes tegevväelasteks, vaid pigem paramilitaarseteks üksusteks, kes teevad musta tööd ning kelle ülesandeks ongi terrori ja hirmu külvamine ehk «julgestamine». Üksus on tuntud ka kui Rahvuskaart (vene k Rosgvardia) ja on sisuliselt korrakaitseüksus. Tšetšeenias asuvaid Rosgvardia ja siseministeeriumi jt julgeolekuasutuste ustavaid üksusi nimetataksegi kadõrovlasteks. Muuhulgas kasutab Kreml Rosgvradiat jt taolisi üksusi (sh kadõrovlasi) sõja oludes genotsiidi läbiviimises Venemaa halduses olevate väikerahvaste kallal (nt Krimmitatarlased). Kuna Ukrainasse tuuakse vägesid surema rohkem äärealadelt, kus elavad vähemusrahvad, mitte Moskva ja Peterburi venelased, siis võib sedagi omamoodi väikerahvaste hävitamisele kaasaaitamiseks nimetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles