Mihkel Kunnus ⟩ Pucci see Punane Pull! (3)

Mihkel Kunnus
, Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja
Copy
Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja Mihkel Kunnus.
Fookuse Hariduse ja teaduse toimetaja Mihkel Kunnus. Foto: Margus Ansu

Kes ja kuidas keda alandada tohib, see on igas kultuuris ülioluline. Jüri Vips ei tajunud seda või ei hoolinud ja maksab üleastumise eest ebaproportsionaalset ränka hinda, kirjutab diplomeeritud semiootik ja Postimehe Fookuse toimetaja Mihkel Kunnus.

Kui nägin uudisnuppu sellest, kuidas «Jüri Vips ennast ise Red Bulli meeskonnast maha tõmbas», oli mu vahetu reaktsioon eelkõige psühhosomaatiline, kuskil heh!-i, bhv!-i ja naeruturtsatuse kandis. Kui tobe skandaalike! Samas nii tagajärgedelt sümptomaatiline, aga õnneks nii väheolulises ja hääbuvas valdkonnas nagu motosport. Milline värskendav tühisusepuhang kesk ängistavaid rindeteateid ja ränkmasendavaid majandusprognoose!

Diplomeeritud semiootikuna kinnitan kohe, et solvavus on samavõrd sõna omadus kui parajus kingade (kuigi ütleme ikka, et need kingad on parajad või need kingad pole). Solvavus on kommunikatsiooniakti mõõde, mitte mõne sõna olemuslik kaasnähe. Aga see on mõttetu tähenärimine. Öelda, et Vips rikkus kultuurinorme ja sellest ka see skandaal, on tautoloogilisuseni ilmne.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles