Marko Mihkelson ⟩ Sada aastat suhteid USAga on olnud kõike muud kui sirgjooneline ja pilvitu

Marko Mihkelson
, Eesti Välissuhete Nõukoja juhatuse esimees
Copy
Kaarel Piirimäe ja Mart Kuldkepp. «Ameerika sajand. USA ja Eesti suhete sada aastat». Tartu Ülikooli kirjastus, 2022. 318 lk.
Kaarel Piirimäe ja Mart Kuldkepp. «Ameerika sajand. USA ja Eesti suhete sada aastat». Tartu Ülikooli kirjastus, 2022. 318 lk. Foto: Raamat

Diplomaatiliste suhete loomisest Ameerika Ühendriikide ja Eesti Vabariigi vahel möödub 28. juulil sada aastat. Eesti diplomaatia ajaloos märgilise sündmuse eelõhtul jõudis välispoliitikahuviliste lugemislauale ajaloolaste Kaarel Piirimäe ja Mart Kuldkepi koostatud kogumik «Ameerika sajand. USA ja Eesti suhete sada aastat». Raamatut arvustab Eesti Välissuhete Nõukoja juhatuse esimees Marko Mihkelson.

Raamat annab üheksa autori koostöös läbilõike Eesti-USA suhetest, kõrvutab sündmusi USA esiletõusuga maailmapoliitika juhtriigiks ning analüüsib lõpuks ka Eesti kui iseseisva riigi arengut rahvusvahelise ühiskonna liikmena.

Tegemist on vaieldamatult uue leheküljega meie välispoliitika ajaloo uurimisel, sest esimest korda on lugejal võimalik põhjalikult jälgida riikidevaheliste suhete loomist ja nende edasist arengut Eestile ühe olulisema liitlasega Vabadussõja päevilt kuni viimase ajani välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles