Rain Epler Mõistlik elektrihind on võimalik ka elektribörsist loobumata (10)

Rain Epler
, endine keskkonnaminister (EKRE)
Copy
Rain Epler
Rain Epler Foto: Sille Annuk/Tartu Postimees

Eestlaste ostukorvis on energia väga suure osakaaluga, mistõttu oleme jõudnud oma inflatsiooniga Euroopa esirinda. Kuid ka sellises olukorras on võimalik teha otsuseid, mis inimeste toimetulekut ja ettevõtete konkurentsivõimet toetavad, kirjutab endine keskkonnaminister Rain Epler (EKRE).

Sõjauudiste ning valitsuskriisiga seotud infotulva sees jäi inimestel ilmselt märkamata uudis, et 30. mail kohtus Kaja Kallas Brüsselis Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga, et arutada «Eesmärk 55» kliimaeesmärkide saavutamist. Peaministri büroo pressiteatest saab lugeda optimistlikus toonis hüüatusi, et «oleme endale eesmärgiks võtnud saavutada kliimaneutraalsus ja energiasõltumatus» ning «rohepööre on vastus kallile fossiilsele energiale».

Süveneva energiakriisi ja pöörase inflatsiooni tekitatud probleemide küüsis olles näib paljudele, et Reformierakond eesotsas Kaja Kallasega ei saa olukorra tõsidusest aru ega pea inimeste toimetuleku järsu halvenemisega tegelemist oluliseks. Tegelikkus võib olla vastupidine.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles