Margus Parts Tõde ja õig(l)us USA kaabeltelevisioonis (2)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
QAnon rahutused USA Kapitooliumis on tõendanud, et kaheldava väärtusega sisu levib üha jõudsamalt ning mõjutab reaalseid käitumisviise.
QAnon rahutused USA Kapitooliumis on tõendanud, et kaheldava väärtusega sisu levib üha jõudsamalt ning mõjutab reaalseid käitumisviise. Foto: Dario Lopez-Mills/AP

Ameerika Ühendriikide esindajatekojas toimuv protsess eelmise aasta 6. jaanuari veriste sündmuste asjus ei ütle otseselt midagi uut. Donald Trumpi katsed presidendivalimiste tulemuste kinnitamist takistada olid juba varem selged. Samuti on ilmne, et mitu tuhat Kapitooliumile kogunenud hästivarustatud-relvastatud inimest ei olnud juhuslikud möödakäijad.

Kuigi esindajatekoja komisjoni juurdluse vorm meenutab kohtuistungit oma tunnistajate ja süüdistajatega, ei ole praegusel juurdlusel tegelikult voli Trumpi süüdi mõista. See võimalus oli möödunud aasta alguses, mil esindajatekoda Trumpi tagandamist toetas, kuid senat ta õigeks mõistis. Millest siis kogu see kära?

Esiteks tuleb öelda, et esindajatekoja komisjon paistab tegevat head tööd toonaste sündmuste pulkadeks lahti võtmisel ja kuhjab asitõendeid, mis avavad niidistikku juba tuttavate sündmuste taga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles