EXPO vajab valitsusteülest kokkulepet ja stabiilset meeskonda

Copy
Dubai Expo.
Dubai Expo. Foto: Remo TÕnismÄe/postimees

EXPO maailmanäitusel osalemine ei tohiks sõltuda ühe ministri suvast kirjutavad SA Expo 2020 Dubai Eesti esinduse nõukogu esimees, Nortali juhatuse liige Andre Krull ja SA Expo 2020 Dubai Eesti esinduse juht Andres Kask.

Mis kasu on kolmest lõvist Eesti vapil? Mis on meie sportlaste olümpiamängudelt saadud kuldmedali väärtus SKTsse? Või mis on meie sõdurite missioonide ROI (return on investment)? Sellised küsimused ei tundu väga asjakohased, ega ju? Aga maailmanäitusel osalemise kohta küsitakse tihti, mis kasu meil sellest on. Püüame mõne sõnaga selgitada, mis on maailmanäituste mõte ja miks Eesti peaks neil alati osalema, sõltumata valitsusest või parasjagu ametis olevast ministrist.

Maailmanäitus (EXPO) on iga viie aasta järel toimuv sündmus, kus maailma riigid ja piirkonnad tutvustavad oma kultuuri, saavutusi ja vaatamisväärsusi, aga ka ärivõimalusi. See on suur riikide kogunemine, mille külastajad saavad kogeda, uurida ja vaimustuda globaalsetest ideedest ning teha koostööd riikide valitsuste tasandil. 1851. aastal esimest korda toimunud maailmanäituse juhtmõte oli tutvustada inimkonna tööstuse ja põllumajanduse tehnoloogilisi tippsaavutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles