NÄDALA NÄGU ⟩ Kaja ja Jüri peavad sõda sõja ajal (13)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratas ja Kaja Kallas
Jüri Ratas ja Kaja Kallas Foto: Johan Elm

Kriis on võimalus teha midagi paremini, kuid praegu Toompeal toimuv ei tõota muud kui kestvaid segadusi ja poliitikute vastastikuseid süüdistusi, millel head lahendust ei paista.

Endised koalitsioonikaaslased Kaja Kallas ja Jüri Ratas liiguvad poliitilisel parnassil eri trajektooridel, kuigi on poolteist aastat tagasi kokku leppinud üheskoos tões ja vaimus riiki juhtida.

Konflikti põhjusi võib otsida nooremas keskeas poliitikute isiklikes vastuoludes, sest kõik inimesed lihtsalt ei sobi koos töötama. Tahaks aga uskuda, et mõlemad on siiski profid ega lase end isiklikest sümpaatiatest häirida. Jüri Ratase kohta on öeldud, et ta võib olla pika vihaga ega andesta Reformierakonnale näiteks kunagist Olümpiakomitee esimehe valimistel vaiba alt ära tõmbamist, ning Kaja Kallase kohta teatakse, et ta on mõnikord ebadiplomaatiliselt otsekohene ja järsk, kui talle tundub, et selleks on mõjuv põhjus. Mõlemal on samas ka palju neid omadusi, mis on teinud nad edukateks ühisosa leidjateks ja konstruktiivseteks partneriteks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles