AK UKRAINA ⟩ Kaotatud sõdurid ei ole probleem – küll eided sünnitavad uued (5)

Ago Raudsepp
, toimetaja
Copy
Demokraatlikus riigis oleks kaitseminister Sergei Šoigu ammu vallandatud, kuid Putin seda ei tee, sest Šoigu on talle ustav. Pilt on võetud 9. mail paraadil.
Demokraatlikus riigis oleks kaitseminister Sergei Šoigu ammu vallandatud, kuid Putin seda ei tee, sest Šoigu on talle ustav. Pilt on võetud 9. mail paraadil. Foto: MAKSIM ŠEMETOV/REUTERS/Scanpix

Kaardi peal ei näe Putini sõjalised saavutused välja kuigi muljet avaldavad. Lõunas ja idas on suudetud piiri Ukraina kahjuks nihutada umbes 220 kilomeetri võrra ja saavutatud maaühendus Krimmiga. Venemaa on suutnud juurde vallutada ala, mis on umbes 1,7 korda suurem sellest, mis vallutati 2014. ja 2015. aastal (Krimm ning Luhanski ja Donetski «rahvavabariik»).

Kellelegi ei saa jääda märkamata, et Putini sõjaeesmärgid Ukrainas on pidevalt kahanenud. Kui sõda oli kestnud umbes 30 päeva, loobuti pealetungist Kiievile, 50 päeva hiljem alustati taandumist Harkivi juurest. Praeguseks on Venemaa selgelt keskendunud ainult Donbassile.

Eestiga võrreldes on vallutatud ala suur – umbes 1,7 Eestit –, kuid Ukraina on väga suur maa. Ukraina pindalast on saja päevaga suudetud vallutada ligikaudu 13 protsenti (20 protsenti alates 2014).

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles