Birute Klaas-Lang ⟩ Keskerakond ja EKRE ei toeta lapsi (25)

Birute Klaas-Lang
, Tartu Ülikooli eesti keele professor
Copy
Tartu Ülikooli eesti keele (võõrkeelena) professor, Eesti keelenõukogu esimees Birute Klaas-Lang.
Tartu Ülikooli eesti keele (võõrkeelena) professor, Eesti keelenõukogu esimees Birute Klaas-Lang. Foto: Madis Veltman

Eesti riik võib suunata 300 miljonit lastetoetusteks ja näidata sellega üles oma hoolivust ja lastesõbralikkust. Tunduvalt hoolivam oleks aga avada uks kõigile Eesti lastele, et kindlustada neile hea toimetulek tuleviku Eestis, kirjutab Eesti keele nõukogu esimees ja Tartu Ülikooli professor Birute Klaas-Lang. 

Eestikeelsele haridusele üleminek on mõne erakonna käes kui kuum kartul. No mitte kuidagi ei suudeta söömist alustada. Võiks ju kas või pooleks lõigata, peale puhuda ja pisikesi suutäisi võtta. Nii õpetan ma oma lapselapsi. Saavad hakkama küll.

Lastest ongi jutt, täpsemalt alushariduse seadusest, mis eilsel riigikogu istungil kahe erakonna koostöös julmalt riiulisse tagasi saadeti.

Seadusega oleks tehtud pisikene samm selles suunas, et meil tõepoolest oleks Eestis aastaks 2035 euroopalik hariduskorraldus ja riigikeelne koolisüsteem, kus kõik lapsed, kodukeelest sõltumata, saaksid võrdse positsiooni oma õpinguteks ja tööeluks. Et kõik lapsed, kodukeelest sõltumata, oleksid Eestis samas väärtusruumis. Et Eesti riik toetaks kõiki lapsi, andes neile eluks kaasa teadmised, eesti keele oskuse ja ka suhtevõrgustiku, mis ulatuks üle kodukeele piiride.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles