Priit Sibul ⟩ Reformierakonna võitlus peretoetuste vastu on põhimõttelage (8)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa)
riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa) Foto: Mihkel Maripuu

Reformierakondlased sõdivad praegu raevukalt peretoetuste tõstmise eelnõu vastu. Kaja Kallas võrdles Keskerakonna käitumist Putini käitumisega Ukraina sõjas ja Siim Kallas nimetas peretoetuste kasvatamist «talibanlikuks põhimõtteks». Kuid Refermierakondlased on vaid mõne aasta eest ise sama ideed toetanud, mida nad nüüd igat pidi halvustada püüavad, kirjutab Riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa).

Vaatamata sõjakale retoorikale ei tasu reformierakondlaste jutu tagant otsida mingeid põhimõtteid. Ei üllataks, et 3-4 aasta pärast räägivad Kallased, et hoopis nemad on terve aeg seisnud peretoetuste kasvatamise eest. Põhimõttelagedus, silmakirjalikkus ja ideede kaaperdamine on Reformierakonna tavapärane strateegia.

Janek Mäggi ütles Postimehe 26. mail eetris olnud saates «Riigipirukas» väga tabavalt: «Reformierakond on suutnud Eestis kõige paremini positsioneerida konjunkturistlikult.» Ta meenutas, et Reformierakond soovis aastad tagasi ajateenistuse asemele luua palgaarmee ning pidas julgeolekuteemat ja kaitsekulude kasvatamist hullude isamaalaste tühjaks lobaks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles