Noored Sotsiaaldemokraadid Valitsuskoalitsioon on taas kord kriisis (1)

Copy
Üheeurosed mündid
Üheeurosed mündid Foto: Elmo Riig

​22. märtsil andsid sotsiaaldemokraadid riigikogule üle eelnõu, mis tõstnuks üle viie aasta muutumatuna püsinud lapsetoetuse kuuekümnelt eurolt sajale. Nüüd on sisuliselt identse eelnõu esitanud Isamaa ning lisaks opositsioonierakondadele on seda asunud toetama valitsusvastutust jagav keskerakond, kirjutavad Noorte Sotsiaaldemokraatide peasekretär ja asepresident.

Ootamatu, ent igati teretulnud vaheldusena aastaid kestnud polariseerumisele Eesti poliitmaastikul on riigikogu ette jõudnud eelnõu, millele on ühehäälselt valmis alla kirjutama kõik parlamendierakonnad. Harukordse üksmeele asemel on kujunenud aga järjekordne valitsuskriis: nimelt on lastetoetuste tõstmisele vastu keskpartei valitsuspartner Reformierakond.

Enneolematult kõrge inflatsiooni saatel vaesuvad Eesti tööinimesed hirmuärataval kiirusel. Üürihinnad on plahvatanud, kütuseliitri maksumus kõigub kahe euro juures, toidukaupade hinnatõusu poolest oleme Euroopas süngel esikohal. Sundkulutuste hüppelise kasvu taustal pakuks kõrgenenud lastetoetus hädavajalikku abi ühiskonnale, kus iga kuues laps elab suhtelises vaesuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles