Triin Mägi ⟩ Eestis veel jätkub puhast vett (3)

Triin Mägi
Copy
Triin Mägi, keskkonnaameti veeosakonna juhataja
Triin Mägi, keskkonnaameti veeosakonna juhataja Foto: Erakogu

Selleks et meil oleks kvaliteetset joogivett ka edaspidi, peame majandustegevust arendades üha hoolikamalt jälgima keskkonnanõuetest kinnipidamist. Siis kui kaev on kuiv, vesi halva maitsega või kraanis ei ole enam normaalset veesurvet, on juba liiga hilja mõelda vee säästlikule kasutamisele, kirjutab keskkonnaameti veeosakonna juhataja Triin Mägi.

Vee olemasolu meie igapäevaelus on midagi nii iseenesestmõistetavat ja püsivat – vesi kustutab meie janu, peseb meid puhtaks ja kasvatab toidu ja turgutab taime. Vesi on elu häll, sest ligi kolm miljardit aastat tagasi tekkis just vees elu sellisel kujul, mida praegu tunneme. Planeedil Maa on enam kui 5,5 miljonit liiki elusolendeid, kes kõik vajavad ühel või teisel viisil oma elutegevuseks vett. Vett ei teki Maal juurde ega kao ära.

Samas on vesi meid ümbritsevas keskkonnas pidevas muutumises ja ringluses läbi veeringe – kohvivee keetmisel eraldub veeaur, kraanis ning veekogus on see vedelal kujul ja talvel hangest ning suvel külmkapist saab võtta vett jääkuubikutena.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles