Jüri Reinvere Nimetame maailma valede nimedega (23)

Jüri Reinvere
, helilooja
Copy
Helilooja ja kolumnist Jüri Reinvere
Helilooja ja kolumnist Jüri Reinvere Foto: Mihkel Maripuu

Mu rootsi sõprade hulgas juhtus selline kummaline lugu. Noor tütarlaps astus abiellu noormehega, kes talle kohe alguses otse kuulutas, et ta «ei kavatse neiuga kokku jääda kauemaks, kuni endale kellegi parema leiab». Minu suureks üllatuseks perekond – ja neiu ise – suhtusid sellesse mingi omapärase rahuga, kirjutab helilooja ja kolumnist Jüri Reinvere.

Ei esitatud proteste, ei imestatudki eriti. Noorpaar kolis majja, mille neiu isa neile oma töö ja higiga ehitas. Neiu vanemad ostsid mõlemale korralikud autod, elu oli igati rootsipäraselt rahulik ja päikeseline. Kuni noormees leidis endale tõepoolest parema.

Noorik oli muserdatud, samuti tema isa-ema. Ülejäänud inimestega see aga niimoodi polnud. Igalt poolt võis näha, kuidas nii lähedased kui ka kaugemad inimesed, eriti aga just naise sõprade hulgast, mehele uue tütarlapsega õnne soovima tormasid ja iga postitatud foto alla küll südameid, küll õhkamisi, küll kommentaare külvasid. Need täitsa lõhnasid roosiveest: «Lõpuks on tõeline armastus leitud,» kirjutas üks. «Just nii näeb välja tõeline armastus, kui nunnu!» kirjutas teine. Kolmas, neljas, kaheksateistkümnes ja viiekümne kolmas – kõik kirjutasid mingeid variatsioone sellest.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles