Vladimir Juškin ⟩ Väepealik Putini majanduslik optimism (4)

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor
Copy
Elanikkonna leplikkus on üks neid tegureid, millele Putini stabiilsus toetub. Tambovis pakutakse Krimmi annekteerimise festivalil rahvale sõduritoitu. 17. märts 2019.
Elanikkonna leplikkus on üks neid tegureid, millele Putini stabiilsus toetub. Tambovis pakutakse Krimmi annekteerimise festivalil rahvale sõduritoitu. 17. märts 2019. Foto: Demian Stringer

Pole lootustki, et sanktsioonid sõja peatavad, kuid neid tuleb tugevdada ja pikendada senikaua, kuni Venemaa majandus ei suuda enam sõjatööstust üleval hoida, kirjutab Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin.

Vladimir Putin pidas 12. mail 2022 video vahendusel majandusküsimustele pühendatud koosoleku. Tema peamine väide kõlas järgmiselt: «Venemaa majandus näitab enneolematute sanktsioonide surve all oma vastupidavust. Olukord valuuta- ja finantsturgudel on stabiliseerunud, järsku tootmise langust ja olulist tööpuuduse tõusu ei ole toimunud. On õnnestunud vältida kaubapuudust, hüppeliselt kasvanud nõudluse laine on raugenud. Inflatsioon on olulisel määral aeglustunud.»

Keskpanga juht Elvira Nabiullina märkis aga, et «ajavahemik, kui majandus saab elada tagavaradest, on piiratud ja teises kvartalis ning kolmanda kvartali alguses jõuame struktuursete muutuste perioodi, kui paljud ettevõtted peavad otsima uusi ärimudeleid». Nabiullina ei suutnud kuuldavale tuua sõnu «kriis» või «majanduslangus», mis on praegu Venemaa poliitilises sõnavaras keelatud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles