Ruth Kalda ⟩ Esmatasandi tervishoiusüsteem vajab ümberkujundamist

Ruth Kalda
, TÜ peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudi juhataja
Copy
Ruth Kalda.
Ruth Kalda. Foto: Erakogu

Eesti Perearstide Selts alustas koostöös Sotsiaalministeeriumi ja teiste oluliste sidusrühmadega esmatasandi tervishoiu arengukava koostamist, kuni aastani 2035. See nõuab aga kogu esmatasandi tervishoiu käsitsuse ümberkujundamist, ja seda eeskätt tööjõuvaates, kirjutab Tartu Ülikooli peremeditsiini professor, Ränilinna perearstikeskuse perearst Ruth Kalda.

2021. aasta lõpus ütles tervisekassa juht Rain Laane ajakirjas Perearst, et Eesti esmatasandi perearsti- ja pereõeabi peab saama maailma parimaks. Just sellisena, nagu haigekassa juht seda ütles, kõlas ka üks esmatasandi tervishoiu arengukava avaseminaril kõlanud tulevikuvisioon: «2035. aastal on Eesti peremeditsiin juhtiv Euroopas ja pakub kõigile Eesti inimestele paremat tervist läbi nüüdisaegse, usaldusväärse, inimkeskse, tervikliku ja koostööle orienteeritud lähenemise».

Soovime, et perearstid ja nendega koos töötavad multidistsiplinaarsed meeskonnad saaksid kasutada kõiki uuema tehnoloogia eeliseid, säilitades samas lähedastel suhetel põhineva ja patsiendikeskse lähenemise, mida patsiendid väga hindavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles