Loretta Kruusimäe Sõjale vahelduseks on vaja ka pseudoprobleeme

Loretta Kruusimäe
, sügava liitpuudega noor
Copy
Loretta Kruusimäe, liitpuudega neiu, kes elab hooldekodus.
 
Loretta Kruusimäe, liitpuudega neiu, kes elab hooldekodus.  Foto: Madis Veltman

Eurovisioon on selleks aastaks taas läbi saanud ning selle ümber tekkiv poleemika tekitab hetkeks tunde, et kõik on jälle nagu «vanadel headel aegadel», kirjutab Loretta Kruusimäe.

Pean silmas seda, et keset Euroopat käib sõda ning inimeste suurim mure on taas, kes kellele Eurovisioonil punkte andis ning kes ja miks võitis. Muidugi on ka see otsapidi seotud sõjaga, sest on palju juttu sellest, et Ukraina võitis poliitilistel põhjustel, ja eks ta nii olegi. On arusaadav, et inimesed hääletavad emotsioonide ajel ning tahetakse oma poolehoidu avaldada. Ega kahju ka pole, kuigi minu isiklik lemmik see polnud. Tundku oma võidust rõõmu.

Mulle siiski tundub, et inimesed omistavad sellele suuremat tähtsust, kui sellel tegelikult on. Räägitakse, et see annab Ukrainale positiivset energiat ja usku edasi võidelda. Kindlasti see nii kohati ongi, kuid ega ukrainlaste tahe oma kodumaad kaitsta ei sõltu mingisuguse lauluvõistluse tulemusest. Neile kindlasti oli juba suur asi olla seal koos meiega ja nautida kontserti. Seega, mina ei pane pahaks ka neile, kes leiavad, et oli palju tugevamaid laule ja kas oli just Ukrainale seda võitu vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles