Urve Mets ⟩ Paigal püsimiseks tuleb üha kiiremini joosta

Urve Mets
, OSKA uuringujuht
Copy
Lewis Carrolli raamatus «Alice peeglitagusel maal ja mida ta seal nägi» peab Punase Kuninganna sõnul tema maal paigal püsimiseks kõigest väest jooksma. Bioloogias kutsutakse Punase Kuninganna hüpoteesiks selgitust, mille järgi peab iga liik elus püsimiseks pidevalt arenema.
Lewis Carrolli raamatus «Alice peeglitagusel maal ja mida ta seal nägi» peab Punase Kuninganna sõnul tema maal paigal püsimiseks kõigest väest jooksma. Bioloogias kutsutakse Punase Kuninganna hüpoteesiks selgitust, mille järgi peab iga liik elus püsimiseks pidevalt arenema. Foto: Wikimedia Commons

Viis peamist megatrendi on digipööre, rohepööre, demograafilised muutused, üleilmastumine ning väärtuste teisenemine. Sellega kaasnevad suured muutused töötajate oskusnõuetele ja vajadus pidevaks enesetäienduseks kasvab, kirjutab OSKA uuringujuht Urve Mets.

Ajal, mil lõpuklasside õpilased demonstreerivad eksamitel oma aastatega kogutud teadmisi ja analüüsivõimet, tasub ka neil, kel õpi- ja karjääriteel juba pikemad rajad sisse tallatud, mõtiskleda teadmiste ja oskuste olulisuse ning täiendamise vajaduse üle. On ju kooli lõpetamine üksnes lävepakk elukestvasse õppesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles