Lea Danilson-Järg ⟩ Naiivsust Venemaa suhtes on olnud Eestiski (2)

Lea Danilson-Järg
, Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja
Copy
Fookuse Rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg.
Fookuse Rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg. Foto: Eero Vabamägi

Kuni Venemaal puudub valmisolek valusat tõde tunnistada, pole meil Eestis mõtet isegi mitte unistada, et võiksime rahvana uue lehekülje keerata ja oma traagilise mineviku selja taha jätta, kirjutab Postimehe Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg.  

Kolmandat kuud kestev Venemaa intensiivne agressioonisõda Ukraina vastu on tõstatanud küsimuse, miks lääs sellist sündmuste käiku vaatamata järjest süvenevatele ohumärkidele ette ei näinud. Eestiski kurdame lääne naiivsuse üle, et probleemide ees silmi kinni pigistades koostööd Venemaaga aina süvendati. Tulemuseks on sõltuvussuhte teke, eelkõige energia valdkonnas, mis on muutnud agressioonile reageerimise palju raskemaks ja aeganõudvamaks.

Samas pole hea elu ja n-ö ajaloo lõpu ootus Eestit ennastki naiivsusest puutumata jätnud. Tasub meenutada, et viimastel aastatel on meilgi avaldatud mõtteid, et milleks neid ammuseid sündmusi ja Eesti kannatusi kogu aeg meelde tuletada, saame juba sellest ohvrimentaliteedist üle! Säärasest mõtteviisist paistis olevat kantud ka näiteks väga olulise mäluasutuse, okupatsioonide muuseumi ümberkorraldamine Vabamuks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles