Priit Pullerits ⟩ Vaenlastega tuleb hakata tegelema (17)

Priit Pullerits
, ajakirjanik
Copy
Priit Pullerits
Tartu Postimees FOTO: Margus Ansu
Priit Pullerits Tartu Postimees FOTO: Margus Ansu Foto: Margus Ansu

Eestil oleks Ukrainalt palju õppida. Ja õppematerjali jagub. Näiteks leiab Youtube’ist video, kuidas peab riik käituma nendega, kes toetavad vaenlast, kirjutab ajakirjanik Priit Pullerits.

See vaenlane on nii Ukrainal, Eestil kui Euroopal üks ja ühine – Venemaa. Neid vaenlase toetajaid, olgu varjatult või avalikult, nägime hulganisti ka esmaspäeval, nelgid näpus. Varjamatult tegutsemas leiab neid sotsiaalmeedias.

Tol videol, mida mainisin, näeb, kuidas Ukraina julgeolekuteenistuse SBU kolm-neli liiget, relvad töövalmis, lähevad Harkivis kortermajas kohtuma mehega, kes on postitanud Vene-meelseid sõnumeid. Ta on kirjutanud Donbassi kahe separatistliku piirkonna kohta, et «Ukrainast eraldumine pole separatsioon, vaid on evakuatsioon», on nimetanud Ukraina lippu nartsuks ning on toetanud Putini otsust Ukrainale kallale tungida. Putini sõja toetamisest rääkis Postimehe ajakirjanikule Sander Punamäele esmaspäeval pronkssõduri juures antud usutluses ka üks peaaegu veatult eesti keelt kõnelenud mees.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles