Kalev Kallemets ⟩ Saksamaa hakkab maksma oma vigade eest (9)

Kalev Kallemets
, Fermi Energia kaasasutaja ja juhatuse liige
Copy
Tuumaelektrijaam Isar 2 Essenbachis, Saksamaal 3. märtsil 2022. Jaam on kavas 2022. aasta lõpuks sulgeda. 
Tuumaelektrijaam Isar 2 Essenbachis, Saksamaal 3. märtsil 2022. Jaam on kavas 2022. aasta lõpuks sulgeda. Foto: Armin Weigel

Saksamaa tuumaenergia vastased argumendid on osutunud alusetuteks – Saksamaa tuumajaamad pole olnud inimestele ohuks. See-eest on tuhanded inimesed hukkunud Saksa-Vene gaasipoliitika tõttu, kirjutab Fermi Energia kaasasutaja ja juhatuse liige Kalev Kallemets.

Nord Stream 2 rajamise kohta ütlesid Saksa juhtpoliitikud aastaid tuima enesekindlusega «it’s just business». Nüüd näeme selle «ainult äri» ajamise tulemusi Butšas, Irpinis, Harkivis ja Mariupolis. Järjepidevate tegudega anti Putinile signaal, et Saksamaale on odav gaas olulisem kui idaeurooplaste mure ja väärtuspõhine välispoliitika. Saksa arrogantsi tulemuseks on katastroof.

Sarnase upsakuse ja enesekindlusega on Saksamaa tegemas energiapööret, mille eesmärk number üks oli sulgeda ohutud tuumajaamad ja saavutada energia tootmine täiel määral taastuvenergiaga. Loomulikult on «100 protsenti taastuvenergia» silmapete, mille taustal on Saksamaa koos Gazpromiga Venemaale gaasitorusid arendanud paljude teiste Euroopa riikide, Euroopa Komisjoni ja USA vastuseisust hoolimata.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles