Iverson Ng ⟩ Meie aja revolutsioon: Hongkong ja Ukraina

Iverson Ng
, kolumnist
Copy
Hiina keskvõimu vastased meeleavaldajad kandsid Hongkongis plakatit kirjaga: «Tapja sünnipäev?» FOTO: Vivek Prakash/Epa/Scanpix
Hiina keskvõimu vastased meeleavaldajad kandsid Hongkongis plakatit kirjaga: «Tapja sünnipäev?» FOTO: Vivek Prakash/Epa/Scanpix Foto: Vivek Prakash/Epa/Scanpix

Hongkongi diasporaakogukonnad üle maailma annavad taas Hongkongi ja Hiina autokraatidele vastulöögi. 1.–10. aprillini osales rohkem kui 85 linna 25 riigist, sealhulgas Eestist Tallinn ja Tartu, 2019. aastal filmitud Hongkongi dokumentaalfilmi «Meie aja revolutsioon» ülemaailmsel linastusel, kirjutab kolumnist Iverson Ng ja vaatleb selle seost Ukraina vastupanuga.

Erinevatel põhjustel oli hongkonglastel aega kõigest alla ühe kuu, et korraldada vähemalt 50 vaatajaga seansse kogukondadele Euroopas, Ameerikas ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas.

Linastus toimub ajal, mil 2019. aasta protestilause «Meie aja revolutsioon, vabastada Hongkong» jagamine mis tahes vormis on muutunud ebaseaduslikuks. Kolm aastat pärast väljaandmisvastaseid meeleavaldusi on vabadust armastavad hongkonglased kas vangistatud, põgenenud või paguluses. Kuni selle aasta märtsini on üle 100 000 hongkonglase taotlenud Briti (ülemeremaade) viisat, et Hongkongist põgeneda, ja umbes 10 300 hongkonglast on seoses 2019. aasta meeleavaldustega vahistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles