Olev Remsu Mis ootab meid 9. mail? (1)

Olev Remsu
, kirjanik ja kriitik
Copy
Volber vene moodi. Putin loodab tõusta Stalini kõrvale võimsuses, kuid Peterburi suveniiripoes võib aga igaüks end diktaatoriks maskeerida. 1. mail 2022.
Volber vene moodi. Putin loodab tõusta Stalini kõrvale võimsuses, kuid Peterburi suveniiripoes võib aga igaüks end diktaatoriks maskeerida. 1. mail 2022. Foto: Postimees

Teise maailmasõja üht osa, Nõukogude-Saksa sõda, nimetakse ida pool suureks isamaasõjaks ja sellest on kujunenud venemaalastele usk, selle usu jumal on Stalin. Osaliselt veel salajumal, ent järjest rohkem avalik, kirjutab kirjanik Olev Remsu.

Teise maailmasõja üht osa, Nõukogude-Saksa sõda, nimetakse ida pool suureks isamaasõjaks ja sellest on kujunenud venemaalastele usk, selle usu jumal on Stalin. Osaliselt veel salajumal, ent järjest rohkem avalik. Mida variserlikumaks läks kommunismi rajamine, seda enam jumaldati võitu. Kui kommunism hoopis ära langes, kommunistlik partei keelati, jäi võit ainukeseks iidoliks. Putin loodab tõusta Stalini kõrvale, suurt sõda pole talle seni antud, esialgu tuleb sõdida naabritega. Mida suurematega, seda suurem on au ta enda ja tema toetajate silmis. Ja suurt sõda võib üritada, vähemalt sellega ähvardada ning nõnda saavutada ilma ainsa pärispauguta suur, stalinlik võit, kasutades demokraatia omapära, et rahvas otsustab, kes riiki valitseb. Stalinil see õnnestus. Vahetult pärast sõda kuulus tuumamonopol USA-le, ent lääne inimesed olid tüdinenud sõjast, nemad otsustasid Stalini kasuks valimiskastide juures. Mäletame, et sõja võitja Winston Churchill kaotas esimestel valimistel pärast sõda. Stalinil ja Putinil niisugust takistust ei ole, nemad võisid ja võivad aina sõdida ja sõdida.

Religioosset suhtumist ei kõiguta mitte ükski reaalne fakt, igasugune kõhkluski iidoli suhtes on kurjast. Kui varem rääkis ajalugu meile ebasõbralikku juttu, siis nüüd kohandame selle meile sobivaks. Rjurikud ei saa ju olla skandinaavlased, see on järjekordne lääne laim, mida levitab ka mõni meie oma. Rjurikud olid väga tublid, järelikult olid nad slaavlased! Mis Kiievi-Venemaa? Unustage ära! Teises maailmasõjas meil kaasvõitjaid ei olnud, britid ja ameeriklased peaaegu ei sõdinud, seda tõestab nende langenute kasin arv, kahe peale alla miljoni. Liivakastimäng! Nad hiilisid lahinguist kõrvale. Ja kui palju nad endale uut territooriumi võitsid? Null! Meie võtsime endale uusi alasid, moodustasime vasallriike, meil andis oma elu peajagu rohkem inimesi, seega oleme meie ainuvõitjad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles