Ilmar Mikkor ⟩ Üleminek eestikeelsele haridusele (4)

Ilmar Mikkor
, endine näitleja ja ettevõtja
Copy
Ilmar Mikkor, endine näitleja
Ilmar Mikkor, endine näitleja Foto: Erakogu

Üleminekust üldisele eestikeelsele kooliharidusele on räägitud kolmkümmend aastat. Miks selleni pole tänaseni jõutud? Oli see hirm Venemaa ees või pelgalt Keskerakonna hirm kaotada oma valijad, küsib endine näitleja Ilmar Mikkor.

See on terve põlvkond riigikeelt mitte oskavaid, madalama haridusega, ühiskonda raskelt sulanduvaid, tööturul halvasti toime tulevaid inimesi. Siberisse küüditatud eesti lastel ja nende vanematel ei olnud valikut, miskeelsesse kooli minna. Lugupeetud Venemaa kodanikud Eestis – teil on see võimalus olemas. Kui tahate, et teie laps õpib venekeelses koolis, palun, piirid on lahti. Teil on valikuvõimalus.

Eelöeldust lähtudes on ülim aeg tegutseda sõltumatu riigina ja lõpetada venekeelsete lasteaedade ja koolide tegevus. Sõjapõgenike, ukrainlaste lapsed õpivad eestikeelses aias ja koolis ning väga edukalt. Lasteaiad tuleb veel sel aastal muuta eestikeelseks ja järgmise aasta 1. septembriks on see laps väga valmis minema eestikeelse kooli esimesse klassi. Niimoodi, sujuva üleminekuga on koolireform nelja aastaga läbi viidud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles