Priit Pullerits ⟩ Ajupesule tuleb hakata vastu töötama (4)

Priit Pullerits
Copy
Mariupoli linn Ukrainas 19. aprillil 2022: Vene väed tegid siin «heanaaberlikku sõda», tappes tuhandeid inimesi.
Mariupoli linn Ukrainas 19. aprillil 2022: Vene väed tegid siin «heanaaberlikku sõda», tappes tuhandeid inimesi. Foto: Alexander Ermochenko

Pühapäevaõhtuse «Aktuaalse kaamera» vox populi oli kõnekas. Küsimus oli seal selline, mida arvavad inimesed Venemaa sõjakusega seotud sümbolitest, kirjutab ajakirjanik Priit Pullerits.

Narvas väljendasid kaks vastajat kolmest nende suhtes sallivust – mis praeguses olukorras, tunnistagem, tähendab poolehoidu Venemaa sõjale –, Tallinnas jäi tulemus vastuste sisu järgi hinnates 50:50. Ainult Pärnus avaldasid kõik kolm küsitletut Z-tähe ja muude Vene sümbolite suhtes selget ja jõulist vastuseisu.

Sellised vox populi’d on sotsioloogilisest vaatevinklist mõistagi kaheldava väärtusega, kuid sellegipoolest näitas seekordne küsitlus, kus on Eestis probleem. Probleem hea ja kurja, õige ja vale eristamisega, kui pehmelt öelda. Probleem Eesti julgeolekule, kui otse öelda. Kümned ja kümned tuhanded ei ole Eestis endiselt aru saanud, ei ole kahe kuuga aru saanud – või ei tahagi aru saada –, mis see on, mida Venemaa Ukrainas teeb.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles