Lauri Vahtre ⟩ Sõja tulemuse otsustab nafta (7)

Lauri Vahtre
, ajaloolane (Isamaa)
Copy
03.02.2022 Tallinn Postimehe arvamusliider, poliitik, ajaloolane, kirjanik, stsenarist ja tõlkija Lauri Vahtre. FOTO: Sander Ilvest
03.02.2022 Tallinn Postimehe arvamusliider, poliitik, ajaloolane, kirjanik, stsenarist ja tõlkija Lauri Vahtre. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Millest õigupoolest koosneb Putini suur nui ja kuidas see töötab? Venemaa musklid, kogu tema jõud ja ülbus, võrsub naftast, kõik muu tuleb pärast seda, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).

Ammu teada tõsiasi, mille Catherine Belton oma «Putini inimestes» lausa hüpnotiseeriva veenvusega lahti kirjutab. Kuna Vene nafta konverteerub kaupadeks ja relvadeks, siis, teiseks – keegi ostab seda naftat. Kuid mitte ainult kaupadeks ja relvadeks, vaid ka mõjuvõimuks, äraostmiseks, äärmuslaste finantseerimiseks ning terroriks. Selleks aga ei saa tarvitada lihtsalt raha, vaid vaja on musta raha. Seda voolab mühinal. Asi pole selles, et Venemaal on raha palju. Mõnel teisel on seda märksa rohkemgi. Oluline on mõista, et läänt korrumpeeriv ja uimastav rahauputus on võimalik üksnes tänu sellele, et Venemaa valitsus on kuritegelik, ta varastab omaenda riiki, rikub omaenda seadusi ja mahitab hiiglaslikke petuskeeme.

Edasi tulevad juba õied, nagu Putini grandioosne riigisisene ajupesu, mille edukus toetub Vene kultuuris pesitsevale alaväärsuskompleksile, mis sünnitab vägivalda. Õieks või pigemini kurja lilleks tuleb mõistagi pidada ka Ukraina sõda.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles