Aimar Altosaar ⟩ Vene imperialismi avameelne manifest (15)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Mihkel Maripuu/Postimees

Pole kuritegusid, mida Vene väed poleks Ukrainas kahe sõjakuu jooksul korda saatnud, sealjuures on venelased tehtu üle uhked ja teenivad sooritatud jälkuste eest oma presidendilt tunnustuse. Butša linnaelanike piinajad ja mõrvarid, nende vara hävitajad ja röövlid kuulutas Venemaa president kaardiväelasteks, kirjutab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Massimõrvad, süütute inimeste piinamine ja marodeerimine on Vene vägede tegevust alati saatnud. Kuldhordi khaanide ustavate lakeide ja pärijatena on Moskoovia vürstid rakendanud aastasadu halastamatut vägivalda vallutatud aladel, olles naaberriikidele ja teistele rahvastele õudseks nuhtluseks. Pikka aega on kogu maailm Vene imperialismi alahinnates võimaldanud neil lahkelt võtta kasutusele lääne teaduse ja tehnoloogia saavutusi. Venelased on neid võimalusi kasutanud peamiselt armee tugevdamiseks, et ähvardada naabreid.

Lääneriigid on Venemaasse suhtunud kui erivajadusega alaealisse, kes räägib küll imelikku juttu ja teeb koledaid tegusid, kuid muidu pole tal ju viga! Alati on loodetud, et kui teha venelastega äri, siis nad saavad aru, et teisi ähvardada ja maid vallutada pole ilus. Tervelt seitsekümmend aastat kasutas Vene imperialism lihtsameelseid hullutanud punast ideoloogiat viigilehena oma tegelike eesmärkide varjamiseks. Paljud pole senini märganud, et Venemaal kasutatakse nüüd viigilehena lihtsakoelist «Vene maailma» kujutluspilti.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles