Adik Levin ⟩ Riik paneb hooldekodude rahastamisega tuima (1)

Adik Levin
Copy
Dr. Adik Levin, lastearst
Dr. Adik Levin, lastearst Foto: Tairo Lutter

Käimas on julm sõda Ukrainas ja kurb on vaadata ja kuulata, kuidas sõjapõgenikud lahkuvad kodudest. See on praegu meie kõige tähtsam probleem: kuidas aidata kõiki neid õnnetuid inimesi, kes on saabunud ka meile Eestisse. Sellegipoolest tahaks rääkida ka meie inimeste probleemidest. On tähtis, et me sellisel raskel ajal ei suhtuks külmalt ka oma abivajajaisse, kirjutab lastearst dr Adik Levin.

Eesti on jõudnud nende riikide sekka, kes on saavutanud oma tervishoiu arengus märkimisväärseid tulemusi. Kuid nagu elu on näidanud, kaasneb sellega ka probleem. Suureneb nende patsientide hulk, kes vajavad pidevat kvalifitseeritud arstiabi ja muid taastusravi teenuseid. Need on aga kolossaalsed finantskulutused, mida võib endale lubada ainult heal majanduslikul järjel olev riik.

Näiteks nõukogude ajal suri suurem osa alla tuhandegrammise kaaluga enneaegsetest lastest, ja sellepärast oli taastusravi vajavaid patsiente tol ajal palju vähem kui praegu. Puuetega sündinud lapsed vajavad väga pikaajalist abi ja mõnikord on seda ravi ja abi vaja selle inimese elu lõpuni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles