Aarne Seppel Poliitiline klähviv koerakari televiisoris (19)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Erakondade esindajad ETV esimses stuudios 20.04.2022 (kollaaž) 
Erakondade esindajad ETV esimses stuudios 20.04.2022 (kollaaž) Foto: Postimees

Kolmapäevaõhtuseid debatte ETV ekraanil pärast «Aktuaalset kaamerat» nimetavad tegijad saadeteks poliitikagurmaanidele. Üleeilsesse debatti oli kohale tulnud väga esinduslik seltskond: rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus Reformierakonnast, riigihalduse minister Jaak Aab Keskerakonnast, EKRE juht Martin Helme, Isamaa juht Helir-Valdor Seeder ja Lauri Läänemets sotsiaaldemokraatidest. Kirjade järgi pidanuks algama parlamendierakondade julgeolekudebatt.

Esimesed viis-kuus minutit võiski loota kas just huvitavat ja nauditavat, aga siiski tsiviliseeritud debatti. Et kõik ausalt ära mainida, tuleb öelda, et saatejuhid Andres Kuusk ja Johannes Tralla ei suutnud ka ise üsna algusest peale ei eeskuju näidata ega toimuvat ohjes hoida. Isegi juhul kui poliitik proovis küsimusele või väitele sisuliselt vastata, lubasid saatejuhid väga harva lauset – rääkimata pikemast mõtteavaldusest – lõpetada.

Poliitikud võtsid kui üks mees saatejuhtidest eeskuju. Oli kuulda kahe-, kolme-, nelja- ja isegi viiehäälset läminat. Palun väga vabandust, aga midagi enamat aru polnud saada.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles