Britt Rosen ⟩ Ukrainast päästetud varjupaigaloomad sattusid pommirahe alt ametnike võrku (1)

Britt Rosen
, toimetaja
Copy
Tofik, üks Ukrainast välja aidatud koertest, Ukraina-Poola piiril päästeoperatsiooni vabatahtliku süles.
Tofik, üks Ukrainast välja aidatud koertest, Ukraina-Poola piiril päästeoperatsiooni vabatahtliku süles. Foto: Jörgen Norkroos

Vlod. Goofy. Trixie. Tofik. Lenek. Iti. Scooby. Need on mõned Ukraina sõjast päästetud koerte nimed, kelle loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad südikad ja südamega noored naised pommirahe alt Eestisse aitasid.

Kokku tõid nad annetajate toel sõjakolde õudustest ära 14 varjupaigakoera ja ühe kassi. Samuti viidi Ukraina varjupaikadele koormatäied lemmikloomatoitu ja -tarbeid. Auto 60 kutsikaga haihtus Ukrainas teel piirile. Isegi mõte sellest, mis võis juhtuda, on õõvastav.

Koerad ja kass on Eestisse saabudes vaktsineeritud, kiibitud ning ootavad karantiini eraldatult päris- või uut hoiukodu. Mõlemad peavad praegu vastama rangetele nõuetele: eramaja, aiaga piiratud, teiste loomadega kokkupuuteta. Sel laupäeval peavad nad senistest karantiinikodudest välja kolima, kuid eilse seisuga ei olnud paaril koeral kumbagi. Paljud tahaks aidata, kas või kohe päriskodu pakkuda, kuid kõiki tingimusi täita on võimalik vähestel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles