Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Rein Lang Mai number üheksa, Georgi lint ja punased nelgid

Rein Lang
Rein Lang Foto: Kaader videost

Eelmise Vene presidendi Dmitri Medvedevi avaldus, et Putin ja Venemaa töötavad Vladivostokist Lissabonini ulatuva avatud ruumi nimel, ei ole ju mingi uudis, kuid üllatav on väljaütlemise siirus, kirjutab endine justiitsminister Rein Lang (Reformierakond).

Euraasia Vene maailm oleks mongoli-tatari suurkhaanide märgade unistuste täitumine. Üks hobiajaloolane on Venemaal püsti pannud isegi muuseumi, mis pakub fakti pähe unenägu, et suurkhaanid, nagu maadeavastaja Kolumbuski, olid tegelikult venelased. Paraku jäi khaanide töö pooleli ja seda paljuski slaavlaste vereohvri tulemusena. Nüüd on siis taas plaan Kuldhord Portugali rannikuni laiendada. Tuhandete slaavlaste elu hinnaga. Normaalse toidu ja eluaseme aseaineks kõlbab aga unistus Venemaal küll. Nagu ka islamiterroristile lubadus sajast neitsist peale enda õhkulaskmist.

Venelased on igasugu väljamõeldud narratiivide ja alternatiivteooriate loomise suurmeistrid. Ajalooõpikutest saame lugeda, kuidas hõõglambi leiutasid vene leidurid Jablotškov ja Lodõgin, raadio Popov ja aurumasina pärisori Polzunov. Tsarismi läppunud tingimustes ei saanud vene aurumasin tööle hakata, sest oli valmistatud puust. Kellestki Lomonossovist alguse saanud maailma teadus toodi eestlasteni alles siis, kui nad aru pähe võtsid ja Nõukogude Liitu astusid.

Tagasi üles