Aaro Lode Sotsid, näidake eeskuju ja viige Ivari idee Tallinnas ellu

Copy
Baltic Restaurants Estonia AS tegevjuht Aaro Lode
Baltic Restaurants Estonia AS tegevjuht Aaro Lode Foto: Remo Tõnismäe

Sotsidel on suurepärane võimalus näidata valitsusele eeskuju ja Tallinnas ära teha Ivari Padari («Toidujulgeolek algab laste koolilõunast», Postimees 4.04.2022) algatus päästa kriisi lävele jõudnud laste koolilõuna ja tõsta laste päevane toiduraha kahe euro peale, kirjutab enam kui 80 koolis üle Eesti toitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia tegevdirektor Aaro Lode.

Toidujulgeolek algab tõepoolest lastest ja nende arvel ei tohiks kokku hoida. On ammu teada fakt, et paljudele Eestimaa lastele on koolilõuna ainus soe toidukord päevas. Seetõttu on lausa eluliselt oluline, et lõpuks ometi lõpetaksime laste toiduraha ümber kuuma kartuli mängimise ja tõstaksime selle tasemele, mis annab võimaluse jätkata tööd selle nimel, et koolitoit oleks terviklik, toitev ja maitseks hästi.

Aga enne kui räägime unistustest, on vaja nüüd ja kohe tegutseda, et suudaksime hoida praegustki taset, mis on võrreldes 10 või 20 aasta taguse ajaga teinud tugeva arenguhüppe. Koolides, mida meie ettevõte Tallinnas teenindab, on üldjuhul lastel iga päev valikus kolm suppi, kaks praadi, kolm sooja lisandit, kolm salatit, viit sorti leiba. Makarone, mis meie küsitluste järgi on paraku laste vaieldamatu lemmik, pakume vaid korra nädalas ja viinerid on juba 2008. aastast koolilõunas keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles