ARVAMUS Ants Frosch: Venemaa alandab tuumarelva lävendit (9)

Ants Frosch
, endine diplomaat (EKRE)
Copy
Ants Frosch.
Ants Frosch. Foto: Arvo Meeks

Kartes tuumasõda on NATO on välistanud nii maavägede saatmise Ukrainasse kui ka lennukeelutsooni kehtestamisene, kirjutab Eesti välisluure rajaja Ants Frosch (EKRE).

Eesti uudistekanalid ja ka Postimees edastasid Ameerika Ühendriikide staabiülemate komitee esimehe Mark Milley poolt esindajatekoja relvajõudude komitee 2023 eelarvega seotud ligi viietunnisel kuulamisel öeldust vaid murdosa: «Minu nõuanne oleks luua alalised baasid, kuid mitte alalise paigutusega. Nii saate alalise (kohaloleku) efekti roteeruvate jõududega, mis alalistes baasides vahetuvad.» Milley sõnul on USA liitlased Euroopas, eriti kolmes Balti riigis, Poolas ja Rumeenias «väga-väga valmis alalisi baase rajama». Meie palvega oluliselt suurendada NATO sõjalist võimekust piirkonnas tegeldakse tõsiselt.

Olulisem tundub olevat aga BBC kajastus, kus tõsteti esile kindral Milley sõnum, et «sõda Ukrainas on suurim oht rahule ja julgeolekule Euroopas ja võimalik, et maailmas minu 42-aastase sõjaväeteenistuse ajal». Otsides vastust küsimusele, mida kindral Milley väljaöeldu tähendab meile, eestlastele on kohane arvestada järgnevaga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles