NÄDALA NÄGU Ville Arike: Pohlak mängib mudaliigas (2)

Ville Arike
, reporter
Copy
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Johan Elm

Teisipäeval langes Eesti jalgpallikoondis Euroopa Rahvuste liiga D-divisjoni ehk rahvakeeli mudaliigasse. Nii see on, sest seal mängivad Vana Maailma seitse kõige nõrgemat meeskonda kohtadele 49.–55. Kui midagi niisugust juhtub, vaadatakse esmalt otsa ikka juhile. Eestis jalgpalliliidu presidendile Aivar Pohlakule, kirjutab Postimehe ajakirjanik Ville Arike. 

Pohlak on jalgpallielu korraldamise juures olnud iseseisvusaja algusest peale. Kui nõukogude aja viimasel kümnendil, 1980ndatel seostati rahvusliku jalgpalli ärkamist Roman Ubakivi ja tema poistemeeskonnaga Lõvid, siis eelmise sajandi viimasel kümnendil võttis teatepulga sujuvalt üle järgmine seltskond. Ning väga kiirelt hakkas eristuma nimelt Pohlak.

Ta lõi 1990. aastal klubi FC Flora ja oli 26 aastat selle president. Paralleelselt tegutses ta aktiivselt Eesti Jalgpalli Liidus ning kuulus 1993. aastast saati selle juhatusse. Alaliidu eesotsas võisid olla teised inimesed, aga Pohlak kujunes kiirelt ideoloogiks, visionääriks, ta suhtles meediaga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles