RAHVASTIK ⟩ Airi Tooming: kriisivaru aitab hoida lihtne reegel

Airi Tooming
, Naiskodukaitse esinaine
Copy
Naiskodukaitse poolt 2018. aastal loodud äpi «Ole valmis!» logo.
Naiskodukaitse poolt 2018. aastal loodud äpi «Ole valmis!» logo. Foto: Naiskodukaitse

Igal inimesel tuleks rahulikult läbi mõelda nii varude küsimus kui ka see, kuhu oleks võimalik evakueeruda, kirjutab Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming.

Hädaolukorraks vajaliku toiduvaru kuldreegel, mida järgin ise ja soovitan ka teistele on, et igapäevaselt tarbitavaid toiduaineid tuleb osta mitte siis, kui need on täiesti otsas, vaid jälgida, et kogu aeg oleks varu. Näiteks kui keskmiselt tarbitakse pere peale pakk makarone nädalas, võiks kapis olla 2–3 pakki – tarbite paki ära, ostate järgmisel poeskäigul kohe juurde. Kui toiduaineid selliselt roteerida, mitte eraldi kasti kriisivaru koguda, pole karta, et midagi vanaks läheb, ning ka soetamise kulu pole suur.

Meie perel on seega kapis alati mõned lisakilod kuivaineid, külmikus mõned portsjonid lihatooteid, marju. Tõsi, meil on igaks juhuks ka lihakonserve, purgisuppe ja muid valmistoite, mida me tavaolukorras eriti ei tarbi, ent mis säilivad kaua. Toidutegemiseks elektrikatkestuse korral on meil matkamiseks mõeldud gaasipõletid, sest elame linnalähedases paarismajas, kus kommunikatsioonid on suuresti elektriga seotud. Samuti on meil õues gaasigrill koos gaasiballooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles