Enne Putinit oli Saddam

Betty Ester-Väljaots
Copy
Endine president Saddam Hussein Iraagi kohtu ees 11. septembril 2006.
Endine president Saddam Hussein Iraagi kohtu ees 11. septembril 2006. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Julgemad unistavad, et kui Venemaa president Putin kukutada, saab otsa ka sõda Ukrainas. Viimasel ajal tituleeritakse teda üha sagedamini massimõrvariks ja diktaatoriks. Kui lihtne on massimõrvarit või diktaatorit võimult kõrvaldada?

Suurem osa maailma diktaatoreist on võimul püsinud ilmatu pika aja ning selle jooksul osaga oma rahvast ja välismaailmast pöördumatult tülli läinud. Murdepunkt jõuab kätte siis, kui valitseja teeb käed veriseks ja astub sõtta. Vaatame, kuidas ajalugu on ühe ainuvalitsejaga paljudest ümber käinud.

30. detsembril 2006 valmistus maailm tähistama uue aasta saabumist. Elus oli praegusest vähem turbulentsi ning finantskriis veel nähtamatus kauguses. Nullindate kõlavaimat sõda peeti Afganistanis ja Iraagis. Viimase pealinnas Bagdadis käis mahult väikene, aga tähenduselt suur sõjaline operatsioon.

Kohaliku lennuvälja lähedal ootasid kaks Black Hawki sõjakopterit oma reisijaid – 13 sõjaväelast ja ühte vana meest. Kuigi lennumasinate tiivikud keerutasid üles liiva ja kiviklibu, paistis mustas mantlis ja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles