Tarmo Jüristo: Ilves kritiseerib seda, mis ta võimule tõi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Jüristo
Tarmo Jüristo Foto: Mihkel Maripuu

TLÜ kultuuriteooria doktorant ja üks blogi Memokraat.ee eestvedaja Tarmo Jüristo ennustab, et president Toomas Hendrik Ilves kritiseerib aastapäevakõnes - nagu juba tavaks - sellist poliitikat, mis teda ennastki võimule aitas.

Ei pea eriline selgeltnägija olema, ennustamaks, mis teemad tänavu üleval saavad olema - ja need on kahtlemata õiged ja vajalikud asjad, mida president peaks puudutama.

Samas on meil - lähtuvalt meie poliitilisest süsteemist ning ka konkreetsetest isikutest - olukord, kus president on ise sellesama erakondliku poliitika ja võimu produkt ning pantvang.

See, et poliitikud aeg-ajalt presidendilt manitseda saavad, on meil ju kujunemas samasuguseks traditsiooniks ja riituseks, nagu on seda aastapäevakõne ise – ehk siis business as usual.

Postimees küsib täna erinevate valdkondade ekspertide ja arvamusliidrite arvamusi selle kohta, millistel probleemidel võiks president oma seekordses vabariigi aastapäeva kõnes pikemalt peatuda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles