Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

RAHVASTIK Lea Danilson-Järg: kuni su küla veel elab...

Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg.
Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja Lea Danilson-Järg. Foto: Eero Vabamägi

Üleriigilise asustuse säilimise ja tõhusa regionaalpoliitika vajalikkusest on Eestis ikka räägitud, kuid märkimisväärset edu seni saavutatud pole. Väljaspool suuremaid keskusi jääb inimesi aina vähemaks, vaatamata sellele, et koroonapandeemia tõttu on nii mõnegi pere maakodust päriskodu saanud.

Samas pole linnainimese tagala olemasolu maal ammu nii eluliselt vajalik olnud kui praegu, mil keset Euroopat käib sõda ning agressor külmavereliselt Ukraina linnu pommitab. Keegi ei tea, mis saab edasi, kuidas ja millal sõda lõpeb. Loota tuleb muidugi parimat, aga kindluse mõttes tasub valmistuda ka muudeks võimalusteks.

Eelmisel nädalal Postimees TV-le antud intervjuus rääkisid siseministeeriumi asekantsler Viola Murd ning päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi elanikkonna kaitse põhimõtetest ja olukorrast Eestis. Muu hulgas uuris saatejuht külalistelt, mida teha siis, kui see, mis toimub Ukrainas, peaks juhtuma mõne Eesti linnaga. Vastuseks oli, et sel juhul peaks need, kel võimalik, liikuma mujale, mõnda ohutumasse piirkonda. «Me oleme aastaid rääkinud, et inimestel võiks olla alternatiivne asukoht,» ütles Murd.

Tagasi üles