ARVAMUS ⟩ Jaanus Rahumägi: rahasüst luuresse säästab elusid

Jaanus Rahumägi
, ettevõtja
Copy
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Mihkel Maripuu

Seoses Ukraina sõjaga on Eesti paratamatus olukorras, kus peame revideerima paljut, mis meie julgeolekut mõjutab. Peame rääkima ausalt asjadest, millest enesetsensuuri korras pole soovinud 30 aastat rääkida, kirjutab ettevõtja Jaanus Rahumägi (RE). 

Pärand, mille saime kaasa poole sajandi pikkuse okupatsiooniga – alateadlik hirm küüditamise ja ülekohtu ees –, tuleb maha jätta. Me peame ausalt rääkima Eestis elavast Kremli-meelsest elanikkonnast, kes põlgab Eesti riiki ja on alati valmis Eesti riigi vastaseks tegevuseks. Ja need kõik ei ole sugugi rahvuselt venelased. Nagu eesti vanasõna ütleb: sööda hunti palju tahes, hunt vaatab ikka metsa poole.

Me ei saa uues olukorras sellesse enam ükskõikselt suhtuda, sest sõjaolukorras maksab see kätte. On haiglaselt ebanormaalne, et 9. mail soovitatakse meie sõduritel erariietes kasarmusse lonkida, et nelkidega massi mitte närvi ajada. Sama ebanormaalne on see, et me teadlikult tsenseerime end, kui venelastega tuleb jutuks küüditamine ja okupatsioon. On palju muidki sovetihirme, mille isetekkelisele levikule tuleb otsustavalt lõpp teha. Nüüd on Vene riigi mask langenud ja ainult selge silmavaade annab meile kindluse tuleviku suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles