Viktoria Korpan: kadakasakslus ausse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Korpan.
Viktoria Korpan. Foto: .

Üks tore Natalja armub ühte toredasse Peetrisse, Peeter teeb Nataljast «ausa naise»- abiellub temaga. Asjade loomulik käik on, et Natalja armastusest ja austusest oma mehe vastu õpib ära eesti keele ning tunneb huvi eesti kultuuri vastu. Samuti on loomulik, et ka Peeter tunneb huvi Natalja emakeele ja kultuuri vastu. Kui oskad keelt ja tead, kust inimene tuleb, siis on vähem valgeid laike ja seda paremini suudavad inimesed teineteist mõista.


Asjade loomulikuks käiguks loeksin ma sedagi, et Natalja Ivanovast saab näiteks Natalja Sepp - abikaasad võtavad abielludes ühe perekonnanime, see on traditsioon.

Kuid hakata riiklikul tasemel kadakasakslust propageerima ja innustama inimesi oma identiteedist loobuma, kinnitades ühele kolmandikule elanikest, et sobiksite meile paremini, kui teil oleksid hea(eesti)kõlalised nimed, on pehmelt öeldes väär, kui mitte öelda lausa jama. Siinkohal meenub kurikuulus viies rida nõukogude passides. Teadagi, milline rahvus ei olnud NL-s eriti soositud ja nii saidki Katzidest näiteks Kartsevid.

Soovitan siis regionaalminister Kiisleril eeskuju näidata ja võtta enesele kaunis vene perekonnanimi Kiseljov. Intergeerimine peaks ju kahesuunaline protsess olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles