ARVAMUS ⟩ Martin Tikk: Ukraina sõja kaudsed mõjud Narvas (2)

Martin Tikk
, kolumnist
Copy
Martin Tikk
Martin Tikk Foto: Erakogu

Seoses maailmas toimuvaga on paljude eestimaalaste ja ka kaugemate inimeste pilgud muu hulgas koondunud Narva – ühte idapoolseimasse Euroopa Liidu ja NATO nurka. Linn on täitunud paljude ajakirjanike, uussaabujate ning mõistagi ärevate linnaelanikega. Sõja mõjud on Narvas palju lähemal ja mitte ainult Venemaa füüsilise läheduse pärast.

«Kuidas sul seal Narvas läheb?» küsitakse üha sagedamini, «kas olukord on ikka turvaline?» Jah, on, aga samas on sõja kaudsed mõjud on üha enam nähtavad. Viimasel nädalal on siia saabunud palju välismaa ajakirjanikke, kes püüavad üksteise võidu mõista, mis on hetkeolukord linnas ning missugune meelsus valitseb.

Koduaknast paistab piiripunkt. Linna saabuvad põgenikud Ukrainast, Vene ja välisriikide kodanikud Venemaalt, kes kardavad või on oma riigis pettunud. Ei ole tähtis, mis rahvusest nad on. Kuna lennuühendused on katkenud ning rongid ei sõida, on ainsate võimalustena jäänud eraautod või liinibussid, kuhu tahtjaid rohkem, kui kohti jagub. Tullakse ka jalgsi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles