Arvamus Ukraina hiirelõks Putini jaoks

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor
Copy
Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin. FOTO: Sander Ilvest/pm/scanpix Baltics
Balti Venemaa-uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin. FOTO: Sander Ilvest/pm/scanpix Baltics Foto: SANDER ILVEST/PM/SCANPIX BALTICS

Moskva takerdumisest Ukraina sõtta kirjutab Balti Vene-uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin.

Aleksandr Štšelkanov, Vladimir Putini töökaaslane Leningradi päevilt, 1. järgu kapten ja Leningradi linnanõukogu täitevkomitee esimees (lahkus poliitikast 2002. aastal), ütles 9. novembril 2015 antud intervjuus: «Putin pole üldse muutunud. Ta oligi selliseks kujunenud. Tema seesmine südamik ootas: millal saabub olukord, et saaks realiseerida seda, kelleks teda kasvatati, ja hakata taaskehtestama seda, tänu millele ta esile kerkis. See on «kangialuste Duce». Ta tahtis väga saada juhiks.»

Tuleb silmas pidada, et tšekisti-Putini peamine tegevusprogramm pandi paika ja «õmmeldi» tihedalt luureohvitseri-Putini bioloogilisse «mikroskeemi» juba Juri Andropovi nimelises punalipulises KGB instituudis: «Kus iganes Nõukogude Liidu agent ka ei tegutseks – Euroopas, Aasias, Aafrikas, Austraalias, Lõuna-Ameerikas –, tema põhiline eesmärk on töötada vastu peamisele vastasele, s.o USA-le.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles